Odbierz prezent od Kcalmar

Konferencja PAD (2020) IV edycja

99,00 

Subskrypcja – 1 rok

Category:

Pakiet zawiera

Wykłady oraz materiały z pierwszego dnia IV Konferencji Psychika a Dietetyka (2020)

Moduł nutriepigenetyczny

Nutriepigenetyka: jak dieta może wpływać na nasz wiek epigenetyczny?

dr hab. n. med. Katarzyna Lubecka

Czy mamy wpływ na chemię naszego mózgu? Rola diety i nawyków w prawidłowej komunikacji neuronalnej

dr n. biol. Joanna Podgórska

Moduł mikrobiotyczny

Wybory żywieniowe a mikrobiom, czyli kto tak naprawdę decyduje?

dr n. med. Justyna Agier

Powiązania depresji i zespołu metabolicznego – rola mikrobioty i potencjał probiotykoterapii

dr n. med. Oliwia Gawlik-Kotelnicka

Moduł psychologiczny

Edukacja żywieniowa w pracy z pacjentami

dr n. o zdr. Angelika Staszewska

Sposób odżywiania a nastrój, napęd i… myśli samobójcze? Wsparcie dietetyczne leczenia zaburzeń afektywnych

mgr Agata Dutkiewicz

Wykłady oraz materiały z drugiego dnia IV Konferencji Psychika a Dietetyka (2020)

Racjonalne podejście do zdrowego jedzenia

dr Hanna Stolińska

Emocjonalne jedzenie wieku dziecięcego i młodzieńczego

mgr Małgorzata Talaga-Duma

„Aby jedzenie nie rządziło moim życiem” – czyli jak znaleźć inne wartości w życiu

mgr Dominika Szczerbińska-Waśko

Nieznane oblicza zaburzeń odżywiania

mgr Maria Sobieszek

Czy od jedzenia można się uzależnić?

mgr Elżbieta Lange

Myśli wyszczuplające i myśli sabotujące. Terapia kognitywna nadwagi i otyłości

mgr Marta Boczkowska

Dialog motywujący jako technika pracy z pacjentem pod opieką dietetyka i innych specjalistów

dr n. med. Paweł Rasmus

Psychologiczne czynniki odpowiedzialne za utrzymanie efektów redukcji masy ciała – wnioski z przeglądu badań naukowych

dr Anna Januszewicz