Pakiet zawiera
Prolog – VII Konferencji Psychika a Dietetyka (2023)
Skuteczna komunikacja i budowanie zaufania w realcji z pacjentem
Marta Wesołowska
Wykłady oraz materiały z pierwszego dnia VII Konferencji Psychika a Dietetyka (2023)
Pacjent z ARFID w gabinecie dietetyka
mgr inż. Dorota Szymańska
Praktyczne wskazówki w pracy z dziećmi z trudnościami w jedzeniu
mgr Małgorzata Talaga-Duma
Sesja prac własnych
A. Małachowska, M. Jeżewska-Zychowicz | Z. Żybula, M. Plichta | W. Gwioździk, P. Helisz | A. Rudzińska, J. Czesak, K. Piotrowicz, J. Gąsowski | A. Budny, A.Mika, A. Janczy | A. Kłosowicz | K. Goździewska | K. Mikołajczyk, K. Goral | M. Kartasińska-Kwaśnik, J. Laszuk
Żywienie i zdrowie psychiczne – co wiemy i co możemy zrobić?
dr n. med. Karolina Krupa-Kotara
Stres a kondycja psychiczna – czy żywieniem można wpływać na oś jelitowo-mózgową?
mgr farm. Zofia Winczewska
W labiryncie głodującego mózgu
mgr Monika Kroenke
Wykłady oraz materiały z drugiego dnia VII Konferencji Psychika a Dietetyka (2023)
Praktyczne metody pracy z pacjentem z jadłowstrętem psychicznym
dr n. med. Agata Dutkiewicz
Pułapki anoreksji – powikłania metaboliczne i perspektywy
mgr Justyna Płoskonka
Wsparcie psychodietetyczne osób zmagających się z kompulsywnym objadaniem się i jedzeniem emocjonalnym
mgr Maria Sobieszek
Czy samokontrola zachowań żywieniowych zawsze psuje relację z jedzeniem?
dr Anna Januszewicz
Praktyczny warsztat psychodietetyka
dr n. o zdr. Patrycja Kłósek
Jak radzić sobie z emocjami związanymi z jedzeniem? – techniki pracy w gabinecie specjalisty
mgr Aleksandra Ulatowska
Jak komunikować się ze społeczeństwem, które po pandemii straciło kontrolę nad procesem jedzenia?
mgr Marta Boczkowska